Till umu.se
HeadlineImage

Välkommen till Restauranghögskolan

Hos oss kan du läsa Gastronomiprogrammet, en treårig kandidatutbildning som berör alla aspekter som krävs för utveckling och drift av en innovativ och konkurrenskraftig verksamhet relaterat till gastronomin.

I programmet varvas hands-on träning i restaurangservice- och matlagningskontext med kunskap om måltidskultur, vetenskaplig teori samt träning i vetenskapligt skrivande i ständig växelverkan.

Restauranghögskolans elever deltar i Musikhjälpen

Musikhjälpen är en insamling som lyfter upp en undanskymd katastrof, i år med temat "Barn är inte till salu!
I år befinner sig Musikhjälpen i Umeå.


Ta chansen och var med i tävlingen där vinsten är en middag med Kodjo Akolor i buren på torget. Middagen är lagad och utvecklad av studenter på Gastronomiprogrammet på Restauranghögskolan.

Läs mer om middagen här:
http://bössan.musikhjälpen.se/tavlingar/at-middag-med-kodjo-akolor-i-buren

Det här händer på Restauranghögskolan

Grönt är skönt — även på julbordet

2017-12-22
Kalvsylta, grisfötter och lutfisk. Traditionella maträtter som alltmer sällan syns på våra julbord. Björn Norén på Restauranghögskolan ser en grön trend bland julens anrättningar.

Restauranghögskolans lektor Ulrica Söderlinds bok ”Religion and diet in a multi-religious city” har vunnit kategorin ”Cookbook for peace” i Gourmand cookbook awards

2017-12-21

Restaurangstudenter ordnar glaskubens bästa måltid

2017-12-15
Vegetarisk palt, smörstekta kantareller och hjortroncurb med färskostmousse är några av de läckerheter som studenter vid Restauranghögskolan på lördag serverar i Musikhjälpens glasbur till de lyckliga vinnarna i en insamlingstävling.

Restauranghögskolans elever deltar i Musikhjälpen

2017-12-07
Musikhjälpen är en insamling som lyfter upp en undanskymd katastrof, i år med temat "Barn är inte till salu! I år befinner sig Musikhjälpen i Umeå.

Studenterna siktar högt när Musikhjälpen kommer till Umeå

2017-12-07 (från 2017-12-05)
- När vi fick veta att Musikhjälpen skulle komma hit i år kändes det självklart att vi skulle engagera oss, säger Michele Cicchetti, Umeåstudenter för Musikhjälpen. Vi vill bidra till att göra Musikhjälpen 2017 den bästa någonsin!

Fler nyheter


Kontaktinformation

Restauranghögskolan
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Lärarutbildningshuset, Universitetstorget 30, plan 4

Tel:  090-786 50 00

Kontaktformulär