Nyheter från Restauranghögskolan

Grönt är skönt — även på julbordet

2017-12-22
Kalvsylta, grisfötter och lutfisk. Traditionella maträtter som alltmer sällan syns på våra julbord. Björn Norén på Restauranghögskolan ser en grön trend bland julens anrättningar.

Restauranghögskolans lektor Ulrica Söderlinds bok ”Religion and diet in a multi-religious city” har vunnit kategorin ”Cookbook for peace” i Gourmand cookbook awards

2017-12-21

Restaurangstudenter ordnar glaskubens bästa måltid

2017-12-15
Vegetarisk palt, smörstekta kantareller och hjortroncurb med färskostmousse är några av de läckerheter som studenter vid Restauranghögskolan på lördag serverar i Musikhjälpens glasbur till de lyckliga vinnarna i en insamlingstävling.

Restauranghögskolans elever deltar i Musikhjälpen

2017-12-07
Musikhjälpen är en insamling som lyfter upp en undanskymd katastrof, i år med temat "Barn är inte till salu! I år befinner sig Musikhjälpen i Umeå.

Studenterna siktar högt när Musikhjälpen kommer till Umeå

2017-12-07 (från 2017-12-05)
- När vi fick veta att Musikhjälpen skulle komma hit i år kändes det självklart att vi skulle engagera oss, säger Michele Cicchetti, Umeåstudenter för Musikhjälpen. Vi vill bidra till att göra Musikhjälpen 2017 den bästa någonsin!

Smakprov ur Nobelbankettens historia

2017-12-05
Restauranghögskolans forskare Ulrica Söderlind kommer vara med i SVT:s Nobelstudio den 10 december och prata Nobelbankettens historia utifrån sin egen forskning.

Tio projekt får medel från Formas

2017-12-01 (från 2017-11-10)
Formas forskarråd har beslutat att bevilja medel till tio projekt vid Umeå universitet inom fem olika utlysningar.

Umeåavhandling prisad av Måltidsakademien

2017-11-28 (från 2017-11-27)
Matilda Marshalls avhandling i etnologi, "Hållbarhet till middag : en etnologisk studie om hur miljövänligt ätande praktiseras i vardagen", har av Måltidsakademien fått pris som årets främsta bok i kategorin doktorsavhandling och andra vetenskapliga publikationer.