Till umu.se

Aktuella kurser HT 2017

Här hittar du kursplaner, litteraturlistor och scheman för aktuella kurser vid Restauranghögskolan. Många av våra kurser använder sig av lärplattformen Cambro, logga in i Cambro genom att klicka på länken till höger.

Kurser

Kursplaner och litteraturlistor kan ändras t.o.m en månad före kursstart och schema publiceras en månad före kursstart.

På vissa av våra kurser tillämpar vi självregistrering, vilket innebär att det är du själv ansvarar för att registrera dig på den kurs du skall gå.

Registreringen görs i Portalen. Det är viktigt att du gör det inom det tidsperiod webbregistreringen är öppen så du inte får problem med CSN.

Du som berörs av självregistrering ska ha fått mail om hur du går tillväga med registreringen.

KURSER - GRUNDNIVÅ

Kursplan och litteraturlista

Schema

Kurs-/
momentansvarig

Entreprenörskap och företaget i samhället A, 15 h
Gastronomiprogrammet, Helfart

Mom 1: Affärsutveckling 7.5 hp
Mom 2: Marknadsföring 7.5 hp

Företagsekonomi
(Handelshögskolan)

Gastronomi, 15 hp
- inr. gastronomi och kreativ matlagning
Gastronomiprogrammet, Helfart

Mom 1: Kreativa processer i måltidskontext 6 hp
Mom 2: Tillämpning av kreativa processer i måltidskontext, 9 hp

Lars Filén

Gastronomi, 15 hp
- inr. gastronomi och värdskap
Gastronomiprogrammet, Helfart

Mom 1: Kreativa processer i måltidskontext 6 hp
Mom 2: Tillämpning av kreativa processer i måltidskontext, 9 hp

Lars Filén

Ledarskap, 7.5 hp
Gastronomiprogrammet, Helfart

Schema

Företagsekonomi
(Handelshögskolan)

Måltids- och restaurangvetenskap 1, 15 hp
Gastronomiprogrammet, Helfart

Mom 1: Sinnenas funktion och roll
Mom 1: Drycker och måltidshantverk I, 6 hp
Mom 2: Gastronomins grunder I, 6 hp
Mom 3: Positionering av huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap, 3 hp

Per Svedman



Lars Filén

Ute Walter

Måltidskultur och samhälle, 15 h
Gastronomiprogrammet, Helfart

Mom 1: Måltidskultur 7,5 hp
Mom 2: Mat, måltider och hälsa 7,5 hp

Ulrika Söderlind

Kostvetenskap

Revenue Management, 7.5 hp
Gastronomiprogrammet och fristående kurs, Helfart

Schema

Ute Walter

Verksamhetsförlagd utbildning, 15 hp
Gastronomiprogrammet, Helfart

Schema

Lars Filén

KURSER - AVANCERAD NIVÅ

Kursplan och litteraturlista

Schema

Kurs-/
momentansvarig

Gastronomi - masteruppsats, 15 hp
Fristående distanskurs, Helfart, engelska

Litteratur väljs i samråd med handledare/kursansvarig.

Refrenslitteratur

Schema
All undervisning i Cambro

Matilda Marshall

Måltider ur ett historiskt perspektiv I - Mat dryck och värdskap, 7.5 hp
Fristående distanskurs, Helfart

All undervisning i Cambro

Ulrica Söderlind

Måltider ur ett historiskt perspektiv II - Mat dryck och värdskap, 7.5 hp
Fristående distanskurs, Helfart

All undervisning i Cambro

Ulrica Söderlind


Sidansvarig: Marie Friman

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Marie Friman, Studieadministratör
Umeå Universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Lärarutbildningshuset, plan 4

Tel:  090-786 74 62

Kontaktformulär